Omgeving

Activiteiten, bezienswaardigheden, cultuur en natuur op Walcheren

Park Bos en Duin

Bungalowpark Bos en Duin is de perfecte plek om samen weer helemaal op te laden. Op warme dagen slaat u uw handdoek uit op de nabijgelegen stranden van Oostkapelle en neemt u een verfrissende duik in de schuimende golven. 

De kinderen bouwen zandkastelen, leren surfen of laten hun vlieger op. De stranden hebben hier bovendien een Blauwe Vlag – het keurmerk voor schone en veilige jachthavens en stranden.

Ook natuurliefhebbers zijn bij Bos en Duin op de goede plek. Het park ligt vlak achter natuurgebieden De Manteling en Oranjezon, waar u prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken door de groene bossen en duinen. 

En is het een dagje wat minder weer? Op slechts 5 kilometer van Bos en Duin vindt u Kuur- & Beautycentrum De Parel.

Walcheren en Oostkapelle

Walcheren is het westelijke deel van Midden-Zeeland. Het is een landstreek en een schiereiland in het westen van de provincie Zeeland en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde en het Veerse Meer. Het voormalig eiland Walcheren is heden ten dage een voortzetting van het schiereiland Zuid-Beveland. Walcheren telt bijna 115.000 inwoners op een oppervlakte van 216 km2 en is daarmee het dichtstbevolkte eiland van Zeeland.

Ontdek dit mooie Zeeuwse eiland, waar je je nooit hoeft te vervelen. Je vindt er bijzondere natuur, schone stranden, pittoreske dorpjes, levendige winkelsteden, goede fietspaden, gezellige restaurants en cafe’s en vele ‘slecht weer activiteiten’. Voor meer info: vvv zeeland.

Oostkapelle is een populaire kustplaats in de provincie Zeeland met brede stranden, duinen en prachtige natuurgebieden zoals de Manteling en het Duin- en Waterwingebied Oranjezon. Oostkapelle ligt op ongeveer 11 km van de provinciehoofdstad Middelburg,12 km van het pittoreske Veere en het geliefde Domburg is gelegen op ongeveer 4 km. Stap op je fiets en ontdek de prachtige kust van Walcheren!

Activiteiten

Strand, zeilen, duiken, sportvissen, wandelen, uit eten… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die u kunt ondernemen aan de kust van Zeeland. Behalve naar het strand gaan, uitgaan of naar een speeltuin gaan met de kinderen kunt u ook andere activiteiten en sporten ondernemen en uitvoeren.

Wandelen

Wandelliefhebbers kunnen aan de kust bij Oostkapelle fantastische en spectaculaire wandelingen maken door de natuur. De streek binnen de duinen en stranden van Walcheren is een fraai natuurgebied met schilderachtige dorpjes, boerderijen, weilanden, akkers en polderweggetjes, ook wel bekend als de ‘tuin van Walcheren’. Verschillende wandelroutes vindt u in de vakantiewoning. 

Fietsen

Vanuit Oostkapelle kunt u dorpjes en steden, bijvoorbeeld Domburg, Middelburg en Veere, heel goed op de fiets bereiken (4 tot 10 kilometer). Bij de lokale VVV aan de Lantsheerstraat in Oostkapelle zijn diverse boekjes met de mooiste fiets -en wandelroutes te verkrijgen.

Vissen

Sportvissers komen in Oostkapelle niet met lege handen thuis! Er kan gevist worden vanaf een boot in zee, vanaf het strand of een strekdam, langs een kanaal- of beek- oever, in kleine vijvers en -waarom niet – gewoon in de stad. Iedere hengelaar vindt er een geschikte stek. En de vis bijt goed. Paling, baars of forel, maar ook wijting, schar of tong zijn rijkelijk voorhanden in het water. Op diverse locaties zijn parkeerterreinen ingericht. In de lokale hengelsportzaak vindt u visaas en kunt u eventueel terecht voor informatie.

Hengelsportvissen vanaf het strand van Oostkapelle in de Noordzee en Westerschelde is het hele jaar en de gehele dag toegestaan. Om te hengelsportvissen in de zee vanaf het strand heeft u geen vergunning nodig. Om te vissen in het Veerse Meer (en andere binnenwateren) is wel een visvergunning en een visakte vereist. Deze zijn te verkrijgen bij de VVV’s in Veere, Vrouwenpolder en Kamperland.

Duiken

Duiken is voor veel mensen niet alleen een sportieve bezigheid, het is vaak een ware passie. Een passie die in Zeeland, het grootste kunstmatige onderwaterrif ter wereld, naar hartenlust kan worden beleefd! De Oosterschelde staat bijvoorbeeld bekend om de vele schitterende en unieke planten en dieren, maar ook in de Grevelingen en in het Veerse Meer kunnen fantastische duiken worden gemaakt.

Golfen

Voor Golfers zijn er, binnen een straal van 20 km, prachtige banen! In MiddelburgDomburg en Goes kunt u spelen en tegelijk heerlijk genieten van de prachtige natuur. Is de golfsport echt iets voor uw gezelschap, maar nét iets te serieus? Dan is deze boerengolf echt iets voor u. In evt. een boerenoverall speelt u klompjesgolf. Een golfclub met daaraan een klompje waarmee je de bal probeert weg te slaan.

Paardrijden

Bij Manege Duno, gelegen aan de Dunoweg in Oostkapelle, kunt u op bosrit, strandrit of combirit op een van de vele paarden of pony’s. Ook kunt u wandelen met Shetlandpony’s. U vindt op de pagina’s van deze website diverse informatie over alle diensten die zij aanbieden.

Ook genieten van de prachtige omgeving van Oostkapelle?